Advertising

Monday, October 31, 2011

Jajahan Minda & Pengubahan Mentaliti

Tahukah kita sebenarnya banyak benda yang yahudi laknat sembunyikan pada pengetahuan umum. Yahudi ini telah menjajah seluruh manusia sejagat melalui minda dan mengubah mentaliti dalam pelbagai sektor agar mereka menjadi satu-satunya bangsa yang cerdik pandai tanpa sebarang kecacatan dalam proses menghancurkan Islam didunia ini. Berikut antara 11 perkara yang boleh kita jadikan panduan dan pengetahuan dalam mengelak diri kita terjebak dengan mainan yahudi laknat.

1) Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya! - Semua tahu akibatnya!

2) Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian. - Habbatus Sauda (Nigella sativa) adalah rempah-rempah yang dapat pula digunakan sebagai tanaman ubat. Rempah ini berbentuk butiran biji berwarna hitam yang telah dikenal ribuan tahun yang lalu dan digunakan secara luas oleh masyarakat India, Pakistan, dan Timur Tengah untuk mengubati berbagai macam penyakit. Jenis tanaman ini telah disebut-sebut sebagai tanaman ubat dalam perkembangan awal agama Islam.

3) Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut. - Kita dididik sejak dari Klinik Perubatan lagi bahawa bahawa memberi bayi dlm kandungan mendengar sesuatu yang baik seperti radio,walkman,percakapan boleh membantu bayi menjadi cerdik dan terdidik, hakikatnya, perbuatan & pemakanan adalah sesuatu yang lebih efisyen dalam mendidik anak-anak didalam kandungan. Tetapi tiada kesalahannya bercakap dengan bayi dan dengari bayi dengan perkara yang baik.

4) McDonald di israel telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita disini masih lagi menggunakan KAFEIN BERBAHAYA! - Satu kajian ada menyatakan bahawa secawan Nescafe atau Kopi bersamaan kesannya dengan 2 kotak rokok. Hampir 70% orang Islam dihidangkan Nescafe, Teh Tarik atau Kopi setiap pagi. Jadi apa pula jadinya sekiranya, setiap pagi meminum Nescafe dan dlam masa yang sama merokok? Nauzubillah.

5) Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut. - Disetiap hotel-hotel atau restoran-restoran telah mengamalkan perkara ini dimana buah-buahan adalah desert yang dimakan selepas mengambil makanan yang berat seperti nasi, walhal pada zaman Nabi dulu, buah-buahan adalah hidangan pertama mereka.

6) Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya? - Runtuh tak? Tak.. Bukti kekuasaan Allah SWT.

7) Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi? - Konspirasi yahudi dalam merubah mentaliti manusia sejagat.

8 ) Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi - Inilah namanya perjuangan sejati. Mengapa Palestin masih diserang Yahudi sehingga kini? Kerana umat Palestin merupakan satu-satunya negara yang masih mengamalkan segala aspek dan nilai hidup mengikut zaman sebelum Masihi dan mereka melahirkan ramai cerdik pandai.

9) Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang. - Anak-anak kita disekolah macamana? Dilatih berdasarkan politik semasa. Siapa harus disokong, dan siapa harus dikecam. Bila matapelajaran diubah didalam pembelajaran Bahasa Inggeris, semuanya dikatakan susah, semuanya dikatakan sukar dan untuk memelihara Bahasa Melayu. Lihat zaman Rasulullah, baginda merupakan Rasul yang hebat dan mahir didalam Bahasa Arab ketika Bahasa Arab menjadi bahasa pengantara dunia. Ini memudahkan lagi baginda dalam menyebarkan ajarannya dalam pelbagai aspek. Kini Bahasa Inggeris merupakan bahasa pengantara, salahkan anak-anak Islam dididik dengan bahasa ini demi kemudahan mereka dalam menyebarkan Islam satu masa nanti?

10) Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun! - Lihat apa jadi pada Mesir sekarang? Penangan Israel ingin merubah Negara Islam kepada Negara Yahudi.

11) Susu Lembu diiktiraf dunia sebagai susu paling baik untuk bayi yang baru dilahirkan. Anmum, Fernleaf dan sebagainya. Perubatan dunia juga lebih menggalakkan susu lembu dari susu kambing yang dikatakan menyebabkan bayi mengalami kekuningan. - Tahukan anda 60% susu lembu dunia dihasilkan di New Zealand? Tahukah New Zealand adalah singkatan bagi New Zionis Island? Zaman Rasullullah dahulu, susu kambing merupakan susu yang baik untuk ibu mengandung dan susu kambing mampu mengelak dari bayi kekuningan? Dan susu kambing adalah minuman para anbia.


Renung-renungkan, selamat beramal. InsyaAllah. Semua datang dariNya dan kembali padaNya.

skullsplitter

No comments: