Advertising

Tuesday, February 24, 2009

Siapa Tikam Siapa?

Bagi yang mendengar dari sebelah pihak, kemudian assumed.
Bagus la macam tu. 'Tersangatlah bagus'. Untuk 3 ke 4 thn persahabatan, lebih baik dengar pada keburukan kan? Baguslah..

Kalau itu kawan, jahanam dunia. Kawan bukan mendengar pada sebelah pihak.
Dia mendengar kedua-duanya.

Kecewa. Perkara yg tidak dilakukan dihebahkan, disebabkan cerita manusia yang bertopengkan kepura-puraan, juga seorang kawan, inilah wujudnya. Motif? Renggangkan persahabatan yang lain? Siapa tikam siapa?

Dia adil.

Dia tahu segalanya. Dia akan tunjukkan kebenaran.


Salam
skullsplitter

22 comments:

Redbloodsnow said...

iskkk..x baik nah arr kwn ko tuh dgr sebelah pihak je lebih² lg dgr pd kejahatan. sepatutnyer die lebih tahu sape kawan die sbb dh kenal lame kan..

mujur lah zie n kiki x pnah nk mcm tuh..pnah gak org cube watkan weols bgado tp thats not going to happen becoz weols know each other so well...so kimslm jek la kat penjahat yg nk merosakkan frenship weols..hehe

pape pun, ko saba la yek skull. Allah akan buktikan kebenaran..Subhanallah

Nik Muhammad Hafiz said...

biarlah mereka berkata kata...what they do is their business tho it hurt us..but never give them shit tho they gave us tons of it..keep giving them flowers till one day they themselves realize..and this point..they will know and realize who is right and who is wrong..but remember to be kind...coz thats what we are suppose to do...if we cant..just walk away slowly and peacefully...

Skullsplitter said...

Zie : Biase la tuh. Sebenarnye aku pun tk tau motif semua nih. Perlu ke? Tapi tkpe la. Aku tk hiraukan sgt. Allah kurniakan akal, fikir la mane yg baik. Aku wat keje aku je. Aku tk kacau org. Yang mengacau tuh, tah ape yg nk diprovekan.

Yup, Allah bersama orang2 yang benar. Kawan sejati tkkan pernah dengar pada keburukan dan terus assume. Dia akan bertanya. So, aku dah tau kat sini, kawan perlukan kita time susah je, time senang, tkde nye. Silap2 lagi dikutuknya kita. Tkpe la. At least aku masih ada kawan yang mahu bertanya walau dengar cerita yg buruk pasal aku. Itu aku gelar kawan.

skullsplitter

Skullsplitter said...

Nik : Yup. Agree with you. I dnt have to prove. Coz i know its not my fault. Someone just created the story then sebarkan pada semua, even my besfren pun. Aduh. Tah ape motifnye pun tk tau. Tak hirau la aku. Tk rugi ape2. Aku still ade kawan yg memahami. So, tak perlu maaf dari aku untuk perkara yang aku tk buat. Yg dok buat cite, dah la tu, smpt ke nk mintak maaf kat semua yang disebarkan cerita ni. Buat la keje lain dari bercerite pasal org lain. Tk betul plak tuh. Kesian.

skullsplitter

TuN TeJa said...

kalo yg dgr sblah pihak tu..bukan sahabat...

sabar je la..dunia ni mmg mcam2..

sedangkan keluarga sendiri pun leh tikam kita..inikan pula kawan yg baru berapa tahun kenal.. :(

Nik Muhammad Hafiz said...

totally bro..just let them be coz the world is round..so believe in what goes around comes around...in the mean time..just be urself..from there..the truth himself will b out and people will jude u and see that that person whom spread the news is at fault and only by that time...he has no where to run...

fossil2510 said...

friendship for ever =) ~~

zara said...

ish ish ish...tak patut...tak patut..

err..patut ke?

Skullsplitter said...

Teja : Yup. Manusia nih sebab tk pernah puas dgn ape yg adekan? tuh yg jadi camtu. Laga2 kan org tuh perkara biasa. Tapi wat bodoh je. Malas nk lyn sgt.

skullsplitter

Skullsplitter said...

Nik : Yup. Thats true. Just be myself. I dont want to hurt people. But sometimes I need to be selfish for my own good. =)

skullsplitter

Skullsplitter said...

Gin : Yup! Friendship forever. =)

Zara : Tak patut. Kejam sgt. huhu~ =)

skullsplitter

CAHAYA said...

Dugaan Encik Eddy. Bersabarlah. Dia tahu kerja Dia. Kalau kamu di'side' yang benar, mereka akan tahu juga nanti.

Buat tak tahu je. Pekak kan telinga. Pandai la diorang diam nanti.

Faisal Admar said...

Sometimes it makes me wonder, is the excerpt "Friendship remains and never end" can be used in this modern era?

I wonder if it really remains after a backstabbing. A hurtful one.

I wonder if it really remains after a great lie.

Sometimes friends are unpredictable. They can be as soft as jelly yet as hard as a stone which can hit your head till faint.

You'll never know.

Nik Muhammad Hafiz said...

and there is nuthing wrong being sellfish bro ;)



-couge

TuN TeJa said...

ahaha..laga2kan org..biasalah..adat..dia da xda keja sgt la tu..hish..jahat tol..

Skullsplitter said...

Cahaya : Yup. Pekakkan telinga. Actually tak hirau sgt. Lumrah manusia mmg sebegitu. Ada akal, tapi kosong.

skullsplitter

Skullsplitter said...

Faisal : Yup, we will never know. Sometimes they always with you in everything but sometimes they just show you how bad he/she can be. It's normal as a human. We changed.

skullsplitter

Skullsplitter said...

Nik : Yup. We need that. Sometimes.

Teja : Betul la. Tkde keje dah tu. Mungkin bes kot lagakan org lain nih. =)

skullsplitter

hanaahmad said...

perkara sebegini juga pernah berlaku kpd aku...so sad...inilah lumrah hidup..

Skullsplitter said...

Hana : Yup. Lumrah hidup. Mnusia tk pernah puas. Thanks for visiting. =)

skullsplitter

[suhaili] said...

if u've done nothing wrong, eventually they will have nothing more to talk about.

orang mengumpat pun lama2 penat gak kot. memfitnah jua begitu.

Skullsplitter said...

Ilie : Yup. Tk lame pun. Nanti boring la tuh. Hehe. Eh, kenape dh privacykan blog? Ces, tk bg aku msk la tuh. Cepat ambik emel nih.. masukkan dlm list. Haha. Pakse. eddyskullsplitter@gmail.com.

skullsplitter