Advertising

Saturday, July 5, 2008

Apa lagi yang tinggal?

Episode 1
Melayu hancur. Politic become 1st! Gambaran minda kecamuk saudara baru Pekembar. Opss. Salah. Saudara yoyo Pekembar. Terbayang iklan Chipsmore kejap ada, kejap tak ada. Mungkin sikit kecamuk tu ada gak pada aku.

Episode 2
Dia dari Jerlun kata 'Takda moral US ni. Campurtangan undang-undang orang pulak, dia sendiri langgar undang-undang dunia takluk Iraq'
Orang paling lincah pulak kata 'Kita negara daulat, dia nk campur buat apa? Negara sendiri tak terurus'

Episode 3
Nak makan nasi fikir 2 kali. Makan roti prata je la. Kena pulak pegi mamak. Minyak pulak. Adoi. Nak g dating pun kena fikir minyak, fikir gaji pulak masuk separuh-separuh. Keselamatan la pulak, nanti awek kena rogol, rempit lagi, paper arini. Nak g shopping bila second gaji masuk, 16 July tak boleh shopping pulak. Mr. Hadhari kata 'Tak ada darurat'

*Aku dah rasa darurat pada 'term' aku tu. Terima kasih!

Episode 4
No 999. Wow! Macam bes.Tanah pun dah jadi 999. Fikiran kecamuk aku try rasionalkan. Ermm.. 999 ni cam kat TV3 je. Panggilan kecemasan pun ye. Bomba ke Polis ek? Arghhh. Kat negeri aku? 'Jgn jadikan surau dan masjid tempat untuk berpolitik' kata Sultan aku. Perkampungan baru pajakan 999 tahun? Berapa keturunan tu. Rasional. Banyak perkampungan cina baru buka kat Ipoh, Taiping, Jelapang etc. Orang besar negeri bukan ke Melayu? Oo. Hampir terlupa, Senator dah tukar dari kuning langsat ke hitam manggis. Sejarah! Majoriti dari sepuluh yang bertakhta, 7 seronok boleh ternak khinzir, 3 lagi pencacai cuci najis khinzir. Kembali Rasional. Patut la..

Episode 5
Manggis & langsat cuba jadi popular macam durian, bilamana pula rambutan dah nak habis musimnya. Durian bahaya, tajam kiri,kanan,bawah,atas,depan & belakang. Boleh bom juga! Ops. Terlebih sudah. Rambutan, baru nak bermula dijual, durian pula kacau market, katanya! Langsat campurtangan, betul katanya, rambutan tak lekang. Manggis pulak nak kacau market durian. Katanya durian busuk! Tapi 1 hari je dia kata cam tu. Esok dia kata dia tipu, durian sedap. Ermm.. Kecamuk balik! Try rasional. Erm.. Ada la tu. (Watak didalam tiada kena mengena samada yang hidup atau yang mati, cuma mereka yang rasa masih hidup tapi sebenarnya dah mati)

*Watak elaborates la sendiri ye.

Dah malas nk fikir pulak. Paper Melayu tak blh masuk PC pemimpin maksum. Kata dorang la.

Entah. Tepuk dada, rasa la sakit. Tepuk kuat sikit.

Lepak mamak la. Lapo.

Salam
skullsplitter

5 comments:

zamspotte said...

Mentari Merah Di Ufuk Timur - Search

Ada yang tertinggal
Setelah terbenam Mentari
Ada yang tertinggal
Setelah kering air di kali

Alam telah menyakinkan
Kau mesti pergi
Kau mesti
Alam telah menyakinkan
Kau mesti kembali
Bagai yang telah dijanjikan Illahi
Ada yang tertinggal
Setelah musnah semua mimpi

Kekal selamanya
Cintaku dengan cahaya mu
Kekal selamanya
Tetap dalam ingatanku

Lemas dalam rindu
Tenggelam dalam tangisan
Engkau telah pergi
Tapi masih ada...
Yang kau tinggalkan dalam kalbuku
Yang tinggal...

* maaf skullsplitter, kami belum mengasah pedang... Tetapi, kami pasti akan mengasah pena...

(Macam Star War, berepisode-episode)

Skullsplitter said...

Jari ini hanya beralun mengikut irama mainan otak yang berkecamuk ini. Hanya luahan bukan terus dari hati, tapi luahan terus dari minda yang dipenuhi sawang-sawang akibat terlalu banyak keluar masuk rentak manusia dunia yang amat mengelirukan.

* Agak terpengaruh la dengan Starwars.

Mari kita asah minda dan hati juga untuk ketelusan pembenaran ilham yang dikurniakanNya.

zackzara said...

wahhhhh.. dalam sungguh makna. tak berapa paham sgt la..

*yg tak ske citer starwars*

Skullsplitter said...

Frenz. Please read my new post. Give me some advice regarding this. Is it Anwar and both of his best friends are GAY? Ermm..

Skullsplitter said...

zara : biase la sesekali meluahkan rasa melalui minda dan bukan terus dari hati. Try. You will do it in the same way. Trust me. Focus on your mind.